CONCEPTEN

VAN IDEE TOT CONCEPT TOT ONTWERP TOT REALISATIE
“In staat zijn om grote lijnen te zien, te anticiperen op ontwikkelingen, trends en
daarin mogelijkheden te zien en te benutten.”

Eerste ideeën ontstaan op de meest bijzondere tijden en plaatsen. Net zo lang puzzelen en combineren tot uiteindelijk een optimaal passende oplossing is ontstaan. Ten grondslag aan een concept ligt altijd de visie van ons bureau: “De mens staat centraal”

Wij kijken graag vooruit, naar de toekomst en naar het breder perspectief wanneer we concepten ontwikkelen. Tenslotte vormt je concept de basis voor een verdere uitwerking van een ontwerp. Daarnaast moet er ook een toegevoegde waarde zijn. Het moet de mens, als bewoner, gebruiker of de bezoeker omarmen, moet het verrassen of zelfs dermate moeten emotioneren; het moet u inspireren.

Werd voorheen enkel gekeken naar functionaliteit, argumentatie, focus en specialiteit, logica, zakelijkheid en materialisme, tegenwoordig spelen andere waarden een rol en deze zijn voor ons essentieel om een concept tot een succesvol ontwerp te maken.

Een prikkelend design is nodig om het ontwerp verder te laten gaan dan de functie van het gebouw alleen. Laat het ontwerp een verhaal vertellen, een geschiedenis hebben, waarmee je de emotie raakt en er zodoende een gevoel aan koppelt. Met het ontwerp moet het vermogen ontstaan om nieuwe relaties en combinaties te maken die eerder door niemand werden gezien en waardoor duidelijk wordt dat de architect begrijpt wat de toekomstige gebruiker beweegt en raakt. Wij maken een gebouw graag speels, soms met humor en een vette knipoog, zodat het een glimlach op het gezicht tovert. Bovenal moet het ontwerp een betekenisvol zijn, moet het karakter hebben, passend op de plek en ingebed in haar omgeving en met een vanzelfsprekende schoonheid als uitstraling. Graag verrassen wij u met onze ideeën en gaan we met u op zoek naar dat ultieme wow-gevoel.

RUIMTELIJKE VISIE DUURZAAMHEID  

Facebook