LEEUWARDEN – stoer wonen in de Klamp

“Maak een ontwerp voor een stoere duurzame woning met een ingetogen uitstraling en een hoog circulair karakter”, dat was de vraag van een particuliere opdrachtgever voor zijn mooie kavel in nieuwbouwwijk De Klamp in Leeuwarden.

Vanuit deze gedachte hebben we het concept voor deze royale woning ontwikkeld: de volumes van de woning en van het bijgebouw worden aan elkaar verbonden door een transparant tussenlid welke ook de entree naar de woning vormt. Beide volumes onderscheiden zich: het woonvolume krijgt een steenachtig karakter terwijl het bijgebouw geheel met duurzaam hout wordt bekleed.

De woning krijgt zowel binnen als buiten een hoogwaardige afwerking met als accenten verbijzonderingen in het metselwerk en grote puien op de begane grond voor optimaal contact tussen binnen en buiten. De mooie combinatie van de houten gevelbekleding, de donkere gevelsteen en de antracietkleurige dakpannen geeft de woning een ingetogen, maar stoer karakter. Voor de vloeren en draagconstructies wordt gebruik gemaakt van bestaande materialen die zullen worden hergebruikt.

Inmiddels vordert de bouw gestaag, mooie blauwe luchten vormen de achtergrond voor de strakke lijnen van de volumes.

OVERZICHT WONEN