Woning Leeuwarden2

LEEUWARDEN, VRIJSTAANDE WONING PLAN WIARDA

Op deze aan het water gelegen kavel in uitbreidingsplan Wiarda in Leeuwarden vroeg het beeldkwaliteitsplan om een woning type ‘schuurwoning’. Het ontwerp bestaat uit twee haaks op elkaar gezette houten volumes welke onderling worden verbonden door een lager, plat afgedekt tussenlid. Beide houten volumes zijn afgedekt met hellende daken met grijze dakpannen en aan de straatzijde door slechts een aantal kleine raamopeningen behoorlijk besloten uitgevoerd. De deuren naar de berging in het bijgebouw zijn ook netjes vlak weggewerkt in het geveltimmerwerk. Aan de waterzijde gaat de beslotenheid over in openheid en opent het woongedeelte zich naar de tuin en water door de hier aangebrachte royale puien.
In plan Wiarda dienen duurzame oplossingen integraal onderdeel uit te maken van de architectuur van de woning. Aan de buitenzijde van de woning wordt dit duidelijk door de in het dak geïntegreerde PV-panelen en het toepassen van duurzaam hout met het FSC-keurmerk. De woning wordt verwarmd door een luchtwarmtepomp icm vloerverwarming. De buitenschil van hsb wanden zorgt voor een optimale isolatie en een minimaal energieverbruik.

OVERZICHT WONEN