De Diken

PRAKTIJKSCHOOL DE DIKEN SNEEK

Om inhoud te geven aan de integratie van het openbaar en christelijk praktijkonderwijs is aan de Hemdijk in Sneek een bestaand schoolgebouw geheel gestript en omgebouwd tot een nieuwe unilocatie voor praktijkonderwijs. Naast opwaardering van de bestaande buitenschil van het gebouw heeft er ook een uitbreiding plaatsgevonden waar alle techniekvakken in onder zijn gebracht.
Het verduurzaamde gebouw kent naast de benodigde groepsruimten aanvullend ook ruimten voor specifiek praktijkonderwijs zoals o.a. een grootkeuken, een kleinkeuken, algemene techniek, hout- en metaaltechniek, groen en arbeidstraining, verzorging, ict, filmstudio, een winkel en een eigen simulatiewoning. Ook beschikt de school over 2 gymzalen, een fitnessruimte en de bijbehorende kleed- en sanitaire ruimten. Het gebouw ca 6500 m2 in oppervlak. Buiten heeft de afdeling groen ook de nodige kassen en tuintjes voor de leerlingen.
Het compleet gerevitaliseerde gebouw is geschikt gemaakt voor zowel theorie- als praktijkonderwijs met een verrassend vormgegeven onderhoudsarm uiterlijk. Toepassen van grote aluminium puien met stoere stalen frames en een horizontale rabatbekleding zorgt voor een open, transparant, kleurig, licht en luchtig met een stoere uitstraling passend bij de leerling.

 

 

Facebook