_DSC1759

SNEEK, WATERSKIBAAN

Aan de rand van het Sneekermeer, in recreatiegebied ‘De Potten’, vlakbij Sneek is een nieuwe waterkabelskibaan gerealiseerd. Ontwerpuitgangspunt was een paviljoen met een aan de landzijde zo natuurlijk mogelijke ingetogen uitstraling, terwijl het gebouw zich aan de waterzijde naar de watersporter toe dient te openen. Om dit te bereiken hebben we de gevels aan de landzijde voorzien van een langzaam vergrijzende duurzame houten gevelbekleding met een fors overstek aan de waterzijde. Onder dit forse overstek is plek voor een fijn terras met maritiem karakter met zicht op de waterskiërs. Hier zorgt een combinatie van grote puien en appelgroene gevelbekleding voor een aantrekkelijk, open gevelbeeld en een transparante verbinding tussen binnen en buiten. In het paviljoen is ruimte voor een aantal ondersteunende voorzieningen, zoals een ontvangstruimte, douches en toiletten, kleedkamers en ondersteunende horeca. Via een startsteiger wordt een 2e kleiner gebouwvolume bereikt waarin de nodige techniek van de waterskibaan is ondergebracht. Dit volume is deels voorzien van hout en een lichtblauwe gevelbekleding. De waterski-accommodatie is sinds april 2017 open voor het publiek.

OVERZICHT WERKEN