leeuwarden postma woning

WONING PLAN WIARDA LEEUWARDEN-in uitvoering

Een ontwerp voor een stoere woning met een ingetogen karakter, dat was de vraag van een  particuliere opdrachtgever in plan Wiarda (Leeuwarden). De woning heeft een kloeke hoofdvorm met een asymmetrisch zadeldak. Het lager doorlopende dak herbergt de berg- en stallingsruimten.

De woning heeft een antracietkleurige gevelsteen en oranjerode dakpannen. Bij de garage/berging is er een verticale gevelbekleding in antracietkleur toegepast. Het besloten karakter wordt aan de straatzijde versterkt door een aantal kleine raamopeningen en een afschermend rasterwerk voor de hoekpui. Aan de waterzijde is er meer openheid en een duidelijke gerichtheid van de woonvertrekken naar de tuin en het open water.

De woning zal worden verwarmd via een warmtepomp en vloerverwarming. De sterk geïsoleerde buitenschil van de woning zorgt voor een optimale isolatie en een minimaal energieverbruik.

OVERZICHT WONEN