Zijlstra Architecten

Balk - winkelen in stijl

Locatie
Balk
Branche
Retail
Opdrachtgever
dames en herenmodezaak Steegenga Mode
Vragen over dit project? Neem contact op

Beleef in Balk de mode!

Midden in het mooie Balk is de dames- en herenmodezaak van Steegenga Mode gevestigd. In de loop van de jaren is deze prachtige winkel uitgegroeid tot de huidige omvang van meer dan 1200 m2 aan dames- en herenmode. Met meer dan 100 modemerken onder één dak vind je altijd kleding in jouw favoriete stijl.

De modezaak ligt midden tussen de overige bestaande bebouwing op een smalle, diepe kavel. Er is een behoorlijk hoogteverschil aanwezig tussen de straatzijde en de achterzijde van het perceel. Van dit gegeven hebben we slim gebruik gemaakt door op een beperkt oppervlak toch een zo optimaal mogelijk aantal m2 verkoopruimte voor onze opdrachtgever te realiseren. De laatste uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw heeft een half verdiepte met erboven een half verhoogde vloer gekregen, waardoor het mogelijk werd om zo een extra verdieping te bouwen. 

Verkoopbeleving.

Om er voor te zorgen dat toch overal een prettige sfeer in het interieur aanwezig is, hebben we in het midden van de winkel een vide met daarboven een verhoogd dak aangebracht waardoor het daglicht ook op deze plek in de winkel binnen kan komen.

In het hart van de winkel is verder ruimte voor Café De Steeg, een fijne plek om koffie te drinken en te genieten van het moment. 

Tijdens al deze uitbreidings- en verbouw plannen hebben wij voor deze fijne opdrachtgever onze deskundigheid qua ontwerp, vergunningen en begeleiding mogen inbrengen. 

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.