Zijlstra Architecten

Sneek - uitbreiding school voor speciaal onderwijs tot brede school

Locatie
Sneek
Branches
Onderwijs
Zorg
Opdrachtgever
SGSO Fryslân
Vragen over dit project? Neem contact op

Brede school “De Himmen” : onderwijs op maat.

Onderdak voor het complete aanbod op het gebied van onderwijs, zorg- en buitenschoolse opvang. Deze lang gekoesterde wens is met de realisatie van de brede school “De Himmen” in Sneek werkelijkheid geworden. 

“Het hele bouwproces, vanaf de voorbereiding tot en met de afronding, is naar volle tevredenheid verlopen. Zeer geslaagd!”
Marjo Bootsma
directeur Pieter Bakkerschool

Compleet in voorzieningen.

In Sneek hebben wij voor het christelijk speciaal onderwijs SO Fryslan het bestaande schoolgebouw mogen verbouwen en uitbreiden tot een brede school met een compleet aanbod aan voorzieningen.  “De Himmen” is een brede school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Naast de benodigde groepsruimten beschikt de brede school over een groot aantal ruimten voor specifiek praktijkonderwijs. Je vindt er o.a.  een restaurant, een grootkeuken, lokalen voor techniek, groen, verzorging, huishoudkunde etc.

Daarnaast heeft de brede school ook een eigen binnensport accommodatie met bijbehorende kleed- en sanitaire ruimten onder eigen dak.

In “De Himmen” zijn naast de Piet Bakkerschool ook het specialistische kinderdagcentrum “It Mearke” en Wille! Speciale Kinderopvang gehuisvest. Het gebouw heeft een oppervlak van ca 2700 m2.

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.