Zijlstra Architecten

Westergeest - MFC de Tredder

Locatie
Westergeest
Branches
Multifunctioneel
Onderwijs
Opdrachtgever
bestuur MFC
Vragen over dit project? Neem contact op

Duurzame Energiefabriek !

Na het winnen van de hiervoor uitgeschreven prijsvraag hebben wij in Westergeest een geheel energieneutraal multifunctioneel gebouw gerealiseerd. De basisschool, het dorpshuis, de kinderopvang/peuterspeelzaal en tennisvereniging zijn samen gehuisvest in een modern vormgegeven gebouw met verrassend ruimtegebruik door o.a. toepassen van extra verdiepingsruimte, een beweegbaar toneel en optimaal dubbelgebruik. Toepassing van mobiele panelenwanden zorgt voor vele mogelijkheden in verschillend gebruik. Het binnen in het zicht laten van de houten balken en van de installaties benadrukt het duurzame materiaalgebruik in het gebouw.

BREEAM

Het gebouw en de inrichting van de omgeving rond het gebouw zijn ontworpen en gerealiseerd onder toepassing van de internationale BREEAM-methodiek en behaald een score op deze standaard van Very Good. Het gebouw is door de Rijksoverheid benoemt tot 1 van de 15 voorbeeldprojecten in het kader van de subsidieregeling UKP-NESK en wordt door de RVO nog steeds gemonitord. Het bijzondere aan het gebouw is dat het energie oplevert, het gebouw heeft een EPC waarde van -0,2. Voor meer informatie klik hier.

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.