Zijlstra Architecten

Oudehaske - nieuwbouw Kulturhûs

Locatie
Oudehaske
Branches
Multifunctioneel
Onderwijs
Sport
Zorg
Opdrachtgever
Bestuur Kulturhûs
Vragen over dit project? Neem contact op

Een hart voor het dorp

In het centrum van Oudehaske hebben we een veelzijdig gemeenschapsgebouw gerealiseerd, een zgn. Kulturhûs, waarin naast het dorpshuis ook ruimte is voor de huisartsenpraktijk, SKIK Kinderopvang, de peuterspeelzaal, een fysiotherapiepraktijk, thuiszorg, logopedie/diëtiste en diverse sport- en sociaal-culturele verenigingen. Meervoudig multifunctioneel gebruik wordt mogelijk gemaakt door flexibel indeelbare zaalruimte en een grote dubbele sportzaal met tribune.

“Het creatieve concept van Zijlstra Architecten was van uitzonderlijke kwaliteit. Zonder twijfel gekozen voor deze deskundige partij!”
Rein Swart
directeur Stichting Accolade ten tijde van de nieuwbouw Kulturhûs Oudehaske

Duurzaam van karakter

Het gebouw heeft een oppervlak van ca 2200 m2 en is aan de buitenzijde voorzien van onderhoudsarme materialen: een rood genuanceerde baksteen, een duurzame naturel houten gevelbekleding en antracietkleurige aluminium kozijnen. De combinatie van extra isolatie, slimme installaties en PV panelen op het dak zorgt voor een laag energieverbruik.

Ga naar Kulturhus Oudehaske

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.