Zijlstra Architecten

Fraai wonen in Menaam

Locatie
Menaam
Branche
Wonen
Opdrachtgever
Wonen Noordwest Friesland
Vragen over dit project? Neem contact op

Zo wil iedereen toch graag wonen!

Op de plek waar eerder verouderde huurwoningen stonden hebben we voor Wonen Noordwest Friesland aan de Sibrandus Leostrjitte in Menaam nieuwe levensloopbestendige huurwoningen gerealiseerd.

Op de begane grond zijn alle noodzakelijke ruimten voor bewoners aanwezig. Naast een ruime woonkamer en keuken hebben de woningen onder andere ook een slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond.

Op de verdieping is nog een tweede slaapkamer aanwezig. De woningen zijn hierdoor zeer geschikt voor senioren. 

Uitstraling met karakter.

Wens van opdrachtgever en gemeente was om deze nieuwbouw zorgvuldig in te passen de bestaande buurt.

Om dat te bereiken hebben we gekozen voor een  combinatie van een rode gemêleerde gevelsteen, de nodige  verbijzonderingen in het metselwerk en bij de entree van de woning. De met zink afgewerkte dakkapellen op de  helderrode dakvlakken completeren het plaatje.  Met dit totale gevelbeeld zorgen we wijze zorgen we voor een afgewogen en in de omgeving passend gevelbeeld.

Zorg voor de huurder.

Met deze comfortabele, royale levensloopbestendige sociale huurwoningen wil Wonen Noordwest Friesland haar huurders een optimale woonbeleving bieden. 

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.