Zijlstra Architecten

Zo wilt iedereen toch wonen?

Locatie
Oosterbierum
Branche
Wonen
Opdrachtgever
Wonen Noordwest Friesland
Vragen over dit project? Neem contact op

Zorgvuldig ingepast.

In het pittoreske terpdorp Oosterbierum stonden een aantal bestaande huurwoningen die erg verouderd waren. De woningen konden niet meer voldoen aan de huidige woonbehoefte.

Wonen Noordwest Friesland verzocht ons voor deze locatie een passende invulling te ontwerpen. We hebben een nieuwe invulling voor deze plek ontworpen op basis van het door ons ontwikkelde levensloopbestendige huurwoning concept. 

Op de begane grond zijn alle noodzakelijke ruimten voor bewoners aanwezig. Naast een ruime woonkamer en keuken hebben de woningen onder andere ook een slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond. De woningen zijn hierdoor zeer geschikt voor senioren. 

Op de verdieping is naast een royale overloop/bergzolder ook nog een tweede slaapkamer aanwezig. 

Uitstraling met karakter.

Het dorpse, karakteristieke straatbeeld van de omgeving vroeg om een inpassing die zich naadloos voegt in dat omgevingsbeeld. 

Om dat te bereiken hebben we er bij het ontwerp voor gekozen om de woningen aan de straatzijde te voorzien van een topgevel. Deze gevel heeft de nodige verbijzonderingen in het metselwerk. De gemetselde omkadering geeft een gepast accent aan de voordeuren. In combinatie met de geel genuanceerde gevelsteen, de zinken afdekkers en de zorgvuldige detaillering zorgt dit voor een passende inbedding van de beide woningen in het bestaande straatbeeld. 

Zorg voor de huurder.

Met deze comfortabele, energiezuinige royale levensloopbestendige sociale huurwoningen wil Wonen Noordwest Friesland haar huurders een optimale woonbeleving bieden. 

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.