Zijlstra Architecten

Oosterzee - Revitalisering van bestaande boerderij tot woonboerderij met expositieruimte

Locatie
Oosterzee
Branches
Retail
Wonen
Opdrachtgever
Particulier
Vragen over dit project? Neem contact op

Transformatie boerderij Oosterzee

De opgave was om een bestaande vervallen boerderij te transformeren tot een woonboerderij met expositieruimte. De opdrachtgever wilde daarbij graag specifieke authentieke kenmerken behouden en deze combineren met een nieuwe, moderne invulling.

“Al twee generaties genieten wij van de superadviezen van Zijlstra Architecten.
Zo ook het project in Oosterzee, waarvan de uitvoering zijn weerga niet kent!
Wij zijn super tevreden over de creatieve en energie neutrale oplossingen (zonnepanelen, warmtepompen etc.)”
Familie Bergsma
Opdrachtgever

Combinatie van oud en nieuw.

Om dit te bereiken hebben we de bestaande boerderij geheel verbouwd en gerevitaliseerd. Nu herbergt de boerderij ruimte voor wonen en exposeren. Het oude bintwerk is behouden en vormt een mooie combinatie met de grote stalen puien over de volledige hoogte.  Het samenspel van de gladde betonvloer, de houten gebinten, de iele stalen kozijnen en de eikenhouten betimmeringen zorgt voor een erg bijzonder interieur. Daarbij waren verduurzaming en energiezuinigheid ook in dit project belangrijke aandachtspunten.

Hergebruik

Bijzonder element vormt de voormalige uitkijktoren die jarenlang aan de Séwei in Joure stond. Deze heeft een tweede leven gekregen als designtrap in de boerderij.

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.