Zijlstra Architecten

Langweer - Kindcentrum 't Swannestee

Locatie
Langweer
Branches
Multifunctioneel
Onderwijs
Opdrachtgever
Gemeente De Fryske Marren
Vragen over dit project? Neem contact op

Kindcentrum ’t Swannestee Langweer

Waar vroeger de vrachtwagens van transporteur Portena rondreden, spelen nu de kinderen! Op een prachtige locatie bij de entree van Langweer wordt nu onderwijs gegeven in het nieuwe kindcentrum ’t Swannestee. Het kindcentrum is bedoeld voor de kinderen van 0 tot 12 jaar en biedt onderdak aan basisschool ’t Swannestee en SKIK Kinderopvang.

“De architect denkt mee en toont zich erg betrokken en professioneel. Is vlot en prettig in de samenwerking en communicatie”.
mevrouw W. van de Venn
directeur/bestuurder Onderwijs Groep Primus (nu Ambion)

Rust en ruimte.

In het nieuwe kindcentrum zijn alle 5 groepsruimten, het speellokaal, de peuterruimten, de kantoren en de ondersteunende ruimten rond een centraal speel- en leerplein gesitueerd. Er is gekozen voor een rustige basis in kleur- en materiaalgebruik. De deuren en de wegschuifbare panelenwand zorgen voor kleurige accenten. De ruime opzet van het ontwerp zorgt voor rust in het gebruik. 

Ook het speelterrein rond het kindcentrum is royaal van opzet. Voor de verschillende leeftijdsgroepen is voldoende plek om fijn te kunnen spelen.

Duurzaam en multifunctioneel karakter.

Doordat de panelenwand tussen leerplein en speellokaal kan worden geopend ontstaan er andere mogelijkheden voor gebruik van deze ruimten. Dit multifunctionele gebruik is direct en eenvoudig te realiseren.

Het gebouw kent tevens een hoge graad van duurzaamheid, is opgebouwd uit onderhoudsarme materialen en voorzien van energiezuinige installaties. Het gebouw heeft een A*** klassering

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.