Zijlstra Architecten

School voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs: Sinne

Locatie
Sneek
Branches
Onderwijs
Sport
Opdrachtgever
St. Odyssee
Vragen over dit project? Neem contact op

Sinne: voor een breed onderwijs aanbod.

Het nieuwe schoolgebouw voor Sinne in Sneek staat aan de Simmerdijk. Sinne is een brede school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs en is via een luchtbrug ook verbonden met alle faciliteiten van de naastgelegen accommodatie van SBO Wetterwille.

Het gebouw heeft naast de benodigde groepsruimten ook ruimten voor specifiek praktijkonderwijs. Dit zijn o.a. koken, houttechniek, tehatex, verzorging, huishoudkunde etc. Daarnaast heeft de school de beschikking over een dubbele sporthal met bijbehorende kleed- en sanitaire ruimten en een mooi ingericht buitenspeelplein voor avontuurlijk natuurlijk buitenspelen.

Onderhoudsarm met een intiem karakter.

Het langwerpige hoofdvolume is opgetrokken uit een combinatie van een gele en antracietkleurige baksteen. De volumes waarin de binnensport en de techniekruimten zijn gehuisvest hebben aan de buitenzijde een afwerking van een duurzame houten gevelbekleding. De kozijnen zijn van aluminium gemaakt. Het halfronde volume is op het dak voorzien van een groendak. Een kleurig palet aan zonwering benadrukt de veelkleurigheid van het onderwijs.

Het gebouw met een oppervlak van ca 2700 m2 heeft door de slimme indeling toch een intiem karakter, passend bij de beleving van de leerlingen.

Compleet pakket

Naast het maken van het ontwerp, het overleg met de overheid en met de omwonenden en het verzorgen van de benodigde vergunningen hebben we hier ook de gehele begeleiding van de uitvoering mogen verzorgen. 

Vul hier de content van de pagina in

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.