Zijlstra Architecten

Eerste waterskibaan Friesland

Locatie
Sneek
Branche
Recreatie
Opdrachtgever
Waterskibaan Sneek
Vragen over dit project? Neem contact op

Zeg je Sneek, dan denk je aan water!

Sneek en water horen bij elkaar. Al sinds jaar en dag is Sneek verbonden met de zeilsport en is de Sneekweek een nationaal begrip. Maar er is meer!

Sinds enige tijd is er in Sneek ook een prachtige waterskibaan, een uitdaging voor de actieve watersporter. Aan de rand van het Sneekermeer, in recreatiegebied ‘De Potten’ hebben we hiervoor een prachtige accommodatie gerealiseerd.

Als uitgangspunt voor het ontwerp kregen we van onze opdrachtgever mee: ontwerp een paviljoen met aan de landzijde een zo natuurlijk mogelijke ingetogen uitstraling en aan de waterzijde naar de watersporter toe een zo open mogelijk, actief karakter.

Duurzame afwerking

De gevels aan de landzijde zijn voorzien van een langzaam vergrijzende duurzame houten gevelbekleding welke naadloos opgaat in de omgeving.

Het gebouw heeft een fors overstek aan de waterzijde. Hieronder is plek voor een fijn terras met een maritiem karakter en royaal zicht op de waterskiërs. De combinatie van grote puien en appelgroene gevelbekleding zorgt voor een aantrekkelijk, open gevelbeeld en een transparante verbinding tussen binnen en buiten. In het paviljoen is ruimte voor een aantal ondersteunende voorzieningen, zoals een ontvangstruimte, douches en toiletten, kleedkamers en ondersteunende horeca.

Volume op het water

Via een startsteiger wordt een 2e kleiner gebouwvolume bereikt waarin de nodige techniek van de waterskibaan is ondergebracht. Dit volume is deels voorzien van hout en van een lichtblauwe gevelbekleding om de verbinding met het water te verbeelden. 

Ga naar Waterskibaan Sneek

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.