Zijlstra Architecten

Stiens Gezondheidcentrum

Locatie
Stiens
Branches
Werken
Zorg
Opdrachtgever
Gezondheidscentrum
Vragen over dit project? Neem contact op

De zorg dichtbij!

Hoe fijn is het om op de fiets naar de huisarts of apotheek te kunnen gaan? Voor een goede bereikbaarheid van de 1e lijns zorg is het belangrijk dat de zorgvoorzieningen dicht in de buurt zijn gevestigd.

In één van de jonge uitbreidingswijken van Stiens hebben wij daartoe een nieuw Gezondheidscentrum gerealiseerd. In deze nieuwe huisvesting is als combinatiegebouw ruimte voor een grote diversiteit van zorgaanbieders. Zowel de apotheek, 2 huisartsenpraktijken, thuiszorg, fysiotherapie, consultatiebureau, logopedie etc zijn alle in het gebouw aanwezig.

Voorbereid op de toekomst.

Om het gebouw zorgvuldig in te passen in haar omgeving hebben we het programma verdeeld over meerdere aan elkaar geschakelde volumes die tezamen een harmonieus ensemble vormen. 

Gebruik van duurzame materialen aan de buitenzijde zorg voor een onderhoudsarm karakter.

Om op de toekomst voorbereid te zijn is het gebouw ook voorzien van extra duurzaam energetisch karakter, o.a. door toepassing van warmtepomptechniek voor de verwarming van de diverse ruimten.

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.