Zijlstra Architecten

Workum - wonen aan de rand van één van de Friese Elfsteden

Locatie
Workum
Branche
Wonen
Opdrachtgever
particulier
Vragen over dit project? Neem contact op

Woonbeleving!

In de nieuwe wijk Thomashof in Workum komen wonen, water en weidse uitzichten samen.

Aan de rand van deze mooie wijk hebben wij voor onze opdrachtgevers een moderne vrijstaande woning ontworpen waarbij een belangrijk aspect was om deze 3 kwaliteiten met elkaar te verbinden. De verbinding tussen binnen en buiten leven was voor hen een belangrijke wens.

In het ontwerp hebben we hier een perfecte oplossing voor gevonden: aan de straatzijde heeft de woning een meer besloten karakter voor de nodige privacy, aan de tuinzijde opent de woning zich geheel naar het achterliggende landschap. De zuidelijk gerichte achtertuin ligt aan het open water.

Op de begane grond hebben we de woonkamer en keuken een duidelijk tuingerichte opstelling gegeven met veel grote puien die een optimaal zicht op het landschap mogelijk maken. Een deel van de puien is geheel wegschuifbaar, zodat het mogelijk is om de woonruimte fysiek werkelijk door te laten lopen in het overdekte terras

Modern en energiezuinig.

Door de gekozen vormentaal en materialisering heeft de woning de gewenste moderne uitstraling: een combinatie van donkerrode gevelsteen, grijs stucwerkvlakken, de zwarte dakpannen en de zinken bekleding van de dakkapellen.

Vanzelfsprekend is de woning energiearm uitgevoerd door toepassing van extra isolatiemateriaal, luchtdichtheid, een warmtepomp- en wtw systeem en beschikt de woning over meer dan voldoende zonnepanelen op het achterdakvlak.  

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.