Zijlstra Architecten

Joure - revitalisering Westermarskoalle

Locatie
Joure
Branche
Onderwijs
Opdrachtgever
Ambion
Vragen over dit project? Neem contact op

Een school met uitstraling!

Het bestaande schoolgebouw was na ruim 40 jaar wel aan een nieuwe look & feel toe. De grootschalige verbouw van de binnen- en buitenzijde heeft in een school met een geheel nieuwe uitstraling geresulteerd.

Een belangrijk nieuw element is de nieuwe hoofdentree aan de E.A. Borgerstraat. Vanaf de straatzijde is nu meteen voor iedereen duidelijk waar je de school binnengaat. Ook de gehele buitenschil van de school is extra geïsoleerd en daarbij ook van uiterlijk gewijzigd. Alle groepsruimten en het speellokaal zijn voorzien van nieuwe aluminium kozijnen welke de school vanaf de omgeving een geheel nieuwe, verfrissende uitstraling geven met de nodige extra accentkleuren in de gevelvlakken. De overige bestaande kozijnen van het gebouw zijn tevens vervangen door nieuwe kozijnen.

Met dit nieuwe kleurrijke uiterlijk is er een school ontstaan met een geheel nieuwe uitstraling. De variatie in kleuren staat symbool voor de diversiteit aan leerlingen binnen de school.

“Wij hebben een uitstekende ervaring met Rudolf Zijlstra. Het goed luisteren naar de opdrachtgever en de meedenkende houding van Rudolf, heeft ertoe geleid dat wij een gerenoveerd schoolgebouw hebben die volledig aansluit bij onze wensen en onderwijsvisie. Prachtig om te zien hoe onze onderwijsvisie terugkomt in het schoolgebouw.”
Bert Kampherbeek
Directeur OBS Westermarskoalle

Frisse school

Een belangrijk doel van deze revitalisering van het bestaande schoolgebouw was de verbetering van het binnenklimaat in de school. Door het in alle vertrekken aanbrengen van een goed werkend ventilatiesysteem voldoet de school nu ruimschoots aan de huidige ventilatie eisen. De school is weer een comfortabele plek voor de leerlingen en het team. Een fijne plek om onderwijs te krijgen en te geven!

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.