Zijlstra Architecten

In ontwikkeling!

Locatie
Zwaagdijk-Oost
Branche
Wonen
Opdrachtgever
BBGM BV / Delfsma Bouw & Ontwikkeling
Vragen over dit project? Neem contact op

Nieuwbouw in Zwaagdijk-Oost

Er wordt inmiddels gebouwd in het dorp Zwaagdijk-Oost, op een prachtige plek in dit West-Friese lintdorp. In nieuwbouwplan De Weide hebben we de plannen ontworpen voor 34 nieuwe grondgebonden woningen. Er komen 3 verschillende woningtypes: rijwoningen, hoekwoningen (ook met garage) en twee-onder-één-kap woningen.

De woningen krijgen een aantrekkelijk gevelbeeld in de gewaardeerde architectuur van de jaren ’30, met fraaie metselwerk details en royale overstekken. De combinatie van de donkerrode gevelsteen, de zwarte dakpannen en de verbijzonderingen in het metselwerk zorgen voor een aantrekkelijk gevelbeeld. Extra verbijzonderingen in de vorm van doorlopende betondorpels, de schoorstenen en dakkapellen versterken dit beeld. 
Door de hoge kapvorm ontstaan er ruime kamers met veel praktische leefruimte. De nieuwe woningen komen allemaal aan de Weide te liggen, een rustige straat met weinig verkeer. Een groot deel van de woningen ligt aan het water.  

Fijne woonplek.

Hier kun je landelijk wonen dichtbij de stad Hoorn en andere trekpleisters zoals bijvoorbeeld Medemblik en het mooie IJsselmeer. Al de dagelijkse voorzieningen, waaronder het Winkelhart Zwaagdijk, liggen op loop- en fietsafstand.  

Wonen in De Weide betekent een plek om je thuis te voelen, een plek waar je tot bloei komt.

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.