Zijlstra Architecten

Heerlijk recreëren aan de rand van het Slotermeer

Locatie
Balk
Branche
Recreatie
Opdrachtgever
particulier
Vragen over dit project? Neem contact op

Heerlijk recreëren aan open water!

Op een fantastische locatie aan het Friese Slotermeer hebben we voor Lutz Jachthaven en Watervilla’s Balk 20 royale recreatie watervillas gerealiseerd. De watervillas liggen alle aan open water en zijn er met 2 verschillende indelingen. Eén variant met een extra slaapkamer beneden geschikt voor 8 personen en een variant met een XXL living met kookeiland geschikt voor 6 personen. Aan de waterzijde is er bij elke watervilla een aanlegsteiger voor een sloep of kleine zeilboot. Met een directe ligging aan het Slotermeer is hier werkelijk sprake van een optimale beleving van het Friese water en de alom geroemde weidse luchten.
 
Op de bestaande locatie was eerder parkeerruimte en winterstalling voor de jachthaven icm een kleine camping aanwezig. Voor dit gebied hebben we een geheel nieuwe invulling ontworpen. Centraal in het plan is er nieuw open water ingebracht voor een directe vaarverbinding met het Slotermeer. De nieuwe villa’s worden gekenmerkt door de watergerichte opstelling met grote puien aan deze zijde die direct in verbinding staan met de royale buitenterrassen. Daar is volop ruimte om onder het genot van een heerlijk drankje samen met elkaar te genieten van de prachtige ligging met zicht op het Friese water en de weidse luchten! Een fijne beleving!

Ingetogen karakter.

We vinden het belangrijk om deze nieuwe recreatiewoningen in te passen in de bestaande omgeving. De combinatie van donkere vlakke dakpannen, de donkerrode gevelsteen, de naturel houten gevelbekleding en de transparante puien zorgen samen voor een natuurlijke inbedding in het landschap.
 
Door de inrichting van de omgeving rond de villa’s ook meteen mee te nemen wordt dit nog extra versterkt. Daarvoor hebben we onder andere ook meteen nieuwe bomen en lage hagen en overige beplanting aangebracht. Het gehele gebied is aan de buitenzijde omzoomd met hoge beplanting. Hier waren deels al bestaande bomen aanwezig. Deze groensingels is op verschillende posities nog verder verdicht.
 
Vanzelfsprekend zijn de villa’s goed geïsoleerd en energiezuinig uitgevoerd. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van de ruimten en de meeste woningen zijn voorzien van zonnepanelen.
 

Van a tot z begeleiding.

Naast het maken van het ontwerp, het begeleiden van de wijziging van het bestemmingsplan en het verzorgen van de benodigde vergunningen hebben we hier ook de gehele begeleiding van de uitvoering mogen verzorgen. De bouw is verzorgd door Bouwbedrijf Vellinga Heeg en de infrawerkzaamheden zijn door de Antea uitgevoerd.
Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.