Zijlstra Architecten

Sinnehúskes

Locatie
IJlst
Branche
Recreatie
Opdrachtgever
AB Kwadraat
Vragen over dit project? Neem contact op

Verfijnd resultaat.

Op de plek van een voormalige scheepswerf hebben we samen met onze opdrachtgever in IJlst een ingetogen, kleinschalige recreatievoorziening gerealiseerd. Aan de waterzijde van het gebouw hebben we 4 kleine Sinnehúskes (recreatiewoningen) ontworpen met een duurzaam en toekomstbestendig karakter. Door het gebruik van hout voor de afwerking van de gevels voegt het gebouw zich prettig in haar bestaande omgeving. De gekozen korrelmaat en het daardoor ontstane gevelritme van de verschillende volumes zorgt voor een aangenaam gevelbeeld.

Duurzaam karakter.

Naast de bijzondere vormgeving heeft het geheel ook een bijzonder duurzaam karakter. De Sinnehúskes zijn geheel met hout gebouwd. Vanzelfsprekend zijn ze ook zeer goed geïsoleerd en voorzien van installaties die het geheel energieneutraal maken.
 
Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van een bodemwater warmtepomp. Op het dak liggen zonnecollectoren voor voeding van de warm water voorziening. Op datzelfde dak zijn daarnaast voldoende zonnepanelen aanwezig om in de benodigde elektriciteit te kunnen voorzien. Het ventilatiesysteem werkt zo energiezuinig mogelijk.  
Op de site van de Sinnehúskes kun je hier nog meer informatie over terugvinden.
 

Bijzonder.

Met de positie op de kop van het gebouw en zicht op de haven vormen de Sinnehúskes een verfijnde verbijzondering van de rafelige bebouwingsrand langs de bestaande oever.
De grote puien in de woonruimte zorgen voor een aangenaam ritme in de gevel en voor heerlijk daglicht in de binnenruimten. De beslotenheid van de slaapvertrekken wordt verbeeld door de kleine ramen op de verdieping.

Prachtige materialisering.

De ingetogen natuurlijke uitstraling van de houten gevelbekleding aan de buitenzijde van het gebouw is  doorgetrokken in de afwerking van het interieur.
Ook hier vormt hout de basis voor de sfeer. Zorgvuldige detaillering en uitvoering zorgen voor een afgewogen bijzonder eindresultaat.

Van a tot z begeleiding.

Naast het maken van het ontwerp, het begeleiden van de wijziging van het bestemmingsplan en het verzorgen van de benodigde vergunningen hebben we hier ook de begeleiding van de uitvoering mogen verzorgen.
Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.