Zijlstra Architecten

Joure - De Werf

Locatie
Joure
Branches
Multifunctioneel
Werken
Wonen
Zorg
Opdrachtgever
Hof en Hiem
Vragen over dit project? Neem contact op

Uitgebreide zorg op loopafstand.

Natuurlijk is het heerlijk om lopend of op de fiets naar de huisarts of de apotheek te kunnen gaan. Graag willen we deze voorzieningen dicht in de buurt. Een goede bereikbaarheid van de 1e lijns zorg is voor iedereen van belang.

Samen met onze opdrachtgever Hof & Hiem en de in het gebouw gevestigde zorgpartijen hebben we dit in Joure mogelijk gemaakt door het realiseren van woonzorgcomplex “De Werf”. 

De Werf herbergt veel bewoners, namelijk een grote diversiteit aan zorgaanbieders: Zorggroep Hof & Hiem, de Benu apotheek, de Maatschap Jouster Huisartsen, ziekenhuis Tjongerschans, Fysioactief, Cesar oefentherapie Friesland en Dietistenpraktijk Hester Visser. 

Daarnaast is er in De Werf ook ruimte voor 17 huurappartementen, een wijjkcentrum en een kleinschalige woonvoorziening voor mensen die door dementie getroffen zijn. 

Ruimte voor ontmoeting.

Centraal in het gebouw is een wijkcentrum aanwezig welke ruimte biedt voor ontmoeting voor de diverse gebruikers en bewoners van het gebouw en de omliggende wijk.

Dit wijkcentrum beschikt over een eigen entree met garderobe, sanitair en keuken. De ruimte is voor divers gebruik geschikt en kan door middel van geïsoleerde paneelwanden ook in meerdere kleinere ruimten worden opgedeeld. 

Zorgvuldig ontworpen en gerealiseerd.

Naast het maken van het ontwerp voor het gebouw en haar omgeving hebben we samen met de interieurarchitect StudioDoccia voor de inrichting van het gehele complex een afgewogen kleuren- en materialen ontwerp gemaakt. 

De fotos geven een goede impressie van het eindresultaat.

Kleinschalig wonen.

Binnen de kleinschalige woonvoorziening wordt een veilige woonomgeving geboden aan de oudere met dementie. Er zijn 16 appartementen met 2 centrale woonkamers gerealiseerd. De woonvoorziening beschikt daarnaast over een loopcircuit en een prachtige beschutte binnentuin voor de bewoners. Gespecialiseerde woonbegeleiders en de fijne woonomgeving dragen bij aan de kwaliteit van leven.

Meer informatie over kleinschalig wonen De Werf vindt u op de website van Hof & Hiem

Wonen in De Werf.

Naast alle zorgvoorzieningen zijn er ook 17 levensloopbestendige appartementen in het complex aanwezig. De appartementen zijn er in diverse woonoppervlakten en hebben alle een royaal balkon als buitenruimte. De beide penthouses hebben een eigen dakterras. In de kelder zijn voor de bewoners de buitenbergingen en de parkeergarage aanwezig. Via de liften zijn alle appartementen voor iedereen goed bereikbaar.

De appartementen zijn vanzelfsprekend rolstoelvriendelijk uitgevoerd en worden door vloerverwarming verwarmd. Indien nodig kunnen de bewoners van de appartementen een beroep doen op de zorg en ondersteuning van Hof en Hiem Thuiszorg.

Voorbereid op de toekomst.

Om het gebouw zorgvuldig in te passen in haar omgeving hebben we het programma verdeeld over meerdere aan elkaar geschakelde volumes die tezamen een harmonieus ensemble vormen. 

Gebruik van duurzame materialen aan de buitenzijde zorg voor een onderhoudsarm karakter.

Verder is het gebouw geheel voorbereid op de toekomst: een warmte-koude opslag installatie zorgt voor de verwarming van het gebouw vanuit de bodem. Het gebouw is zorgvuldig geïsoleerd en voorzien van pv panelen en een sedum dak voor het langer vasthouden van regenwater. 

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.