Zijlstra Architecten

Wonen aan de rand van Leeuwarden.

Locatie
Leeuwarden
Branche
Wonen
Vragen over dit project? Neem contact op

Fijn wonen in Leeuwarden!

Op deze prachtige plek in de nieuwe wijk de Klamp in Leeuwarden komt de beleving van wonen, water en weidse uitzichten op 1 plek samen.

Hier mochten wij voor onze opdrachtgevers deze prachtige moderne vrijstaande woning ontwerpen. De gemeente Leeuwarden stelde ambitieuze randvoorwaarden aan de beeldkwaliteit voor deze wijk. Vooral werd er veel zorg en aandacht gevraagd voor de uitvoering van het metselwerk. Omdat deze woning als 1 van de eerste plannen in de wijk is ontwikkeld, lag de lat dus hoog.

We hebben een woning met een kantige hoofdvorm ontwikkeld die door specifieke details verder is verbijzonderd. Als basis voor de gevels hebben we gekozen voor een donkerrood genuanceerde gevelsteen. Deze gevelstenen zijn in diverse metselwerkverbanden verwerkt. Om het metselwerk nog meer te benadrukken hebben we de gevelopeningen met een extra diepe negge uitgevoerd. Voor de afwerking van de hellende daken hebben we gekozen voor een vlakke dakpan. Boven bij de nok zijn over de volle lengte van de woning de pv panelen aangebracht. Deze zijn verdiept aangebracht, zodat ze in één vlak liggen met de dakpannen.

Genieten!

Van deze plek wil je als bewoner natuurlijk ook optimaal genieten. In het ontwerp hebben we hier een perfecte oplossing voor gevonden. Door een slimme indeling van de woning met de zichtlijnen naar de omgeving op strategische plaatsen is het gelukt om de kwaliteit van buiten en binnen optimaal met elkaar te verbinden.

Door de overhoekse glaspartijen op de hoeken van de woonruimte in de voorgevel en in de achtergevel is het contact tussen binnen en buiten enorm. Het zicht op het omringende landschap en het open water achter de woning is fantastisch!

Transparante hoeken.

Door de combinatie van de gekozen vormentaal en de fijne materialisering heeft de woning een prachtige moderne uitstraling gekregen. .

De overhoekse glaspartijen zijn een fantastische verbijzondering van het totale gevelbeeld.

Aan de buitenzijde geven deze overhoekse glaspartijen zonder kozijnstijlen in het gevelbeeld een gevoel alsof het metselwerk zweeft. De uitvoering van het ontwerp is werkelijk prachtig gelukt!

Natuurlijk energiezuinig.

Vanzelfsprekend is de woning energiearm uitgevoerd door toepassing van extra isolatiemateriaal, een goede luchtdichtheid, duurzame installaties zoals een warmtepomp- en wtw systeem en beschikt de woning over meer dan voldoende zonnepanelen hoog in de nok op de beide dakvlakken.  

Rudolf Zijlstra

Verder praten over jouw bouwplannen?

Kom dan eens bij ons langs. Onder genot van een kop koffie gaan we graag met je in gesprek. Een 1e afspraak is altijd vrijblijvend.